SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv/Dänn.IF
2 - 0
Wexiö FK
Vederslöv/Dänn.IF2 - 0Wexiö FK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 22 mars, 19:00
Plats:Norremark, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 143121005
Samling:17:30
Toyota Cup | V/D IF - Wexiö FK 2-0 (0-0)
2019-03-29 20:51
Förra helgen spelades två matcher, sent omsider kommer här referaten. Först ut cupmatchen.

Avgörande match i gruppspelet av Toyota Cup stod på schemat i fredags när vi tog emot Wexiö FK på Norremarks konstgräs. Vinden skulle visa sig vara minst sagt rejäl och Weixö FK hade lite otur när de valde att börja spela i motvind. En riktigt bra inledning defensivt i presspelet från vår sida gjorde nämligen att deras försök till att rensa långt inte lyckades särskilt väl. Bortsett från ett par uppstick från bortalaget så var bollen på Wexiö FKs planhalva i stort sett konstant första 30 minuterna av matchen. Vi visade inte bara upp ett bra presspel utan skapade även en hel del chanser i denna perioden och den som höll matchen mållös var i första hand Wexiö FKs duktige målvakt. Han räddade flera avslut som man nästan hade räknat in, utöver det sköt vi i ramverket eller på en medspelare.


Den andra halvleken blev klart jämnare spelmässigt, vinden påverkade onekligen och vi fick inte samma tryck. Det blev dessutom en mer och mer fysisk match med ett par sena smällar med varningar som utgång. Första halvlekens tre varningar (en för oss) fördubblades under en treminutersperiod där vi drog på oss tre gula. Vi lyckades lugna ner oss efter det och till slut skulle rättvisa skipas för alla missade lägen. Anton Rapp drog iväg en riktig strumprullare och målvakten lyckades dessvärre för hans del tappa in bollen i mål. Bara minuterna senare höll sig Anton framme igen denna gången slog han till på ett inspel av Jake.


Med fem minuter kvar fick vi rejält med smolk i glädjebägaren. Jake skadade knäet i en situation och skrek ljudligt från planen. Chocken det innebar gjorde att han fick ur sig ett par mindre väl valda ord och domaren hade inte mycket till val än att visa ut honom. Utvisningen var inget att tala om, men vi hoppas att skadan inte håller Jake borta allt för länge utan att division 5 publiken får se honom på planen så snart som möjligt.


Vi lyckades hålla i sista fem minuterna och vinner gruppen obesegrade med 11-2 i målskillnad. I play-off-rundan ställs vi mot antingen Växjö BoIS eller Tolgs IF, detta avgörs den 1 april och play-off-rundan ska vara spelad senast 10 april.


Matchinformation


Startelva:

Jim Lindsten

Linus Persson - Linus Andersson - Martin Hansson - Filip Johansson

Viktor Karlsson

Anton Rapp - Oskar Månsson

William Karlsson - Jacob Roström - Jake Sarvit


Bänk:

Daniel Håkansson, Erik Fransson, Claes Åkesson


Målskyttar:

63 | 1-0 | Anton Rapp (ass. Oskar Månsson)

68 | 2-0 | Anton Rapp (ass. Jake Sarvit)


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner