SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv-Dänn.IF
4 - 3
IFK Lammhult
Vederslöv-Dänn.IF4 - 3IFK Lammhult

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 22 september, 15:00
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 141306122
Samling:13:30
Div. 5 SV | V/D IF - IFK Lammhult 4-3 (2-0)
2019-09-26 19:16
I fredags kom seriesegrande IFK Lammhult på besök till Dänningevallen för sin sista match för året. De som följt hemmalaget senaste tiden vet att det kan bli målrika tillställningar när de är inblandade och så blev det även i fredags.
Det var ett säkerligen lättat bortalag som kom till match utan press och behov av att vara tvingade att ta poäng då man redan säkrat seriesegern. Det märktes något i laguppställningen där några normalt sett tongivande spelare saknades. Vi kan bara spekulera i anledningarna, men misstänker att matchens betydelse var en stor faktor.

För Vederslövs del spelade mindre roll vilka spelare som stod på andra sidan planen, förutsättningarna var enkla inför matchen. Tre poäng var ett måste för att vara kvar i striden om kvalplatserna. Det var också hemmalaget som tog kommandot i matchen under första halvleken. Ett stabilt försvarsspel där såväl offensiva spelare som målvakt bidrog innebar att man fick bra förutsättningar att få spela anfallsfotboll. Offensivt lyckades man tidigt hitta in mellan motståndarnas lagdelar och skapa farligheter genom det.

Att Claes Åkesson, som fått igång målskyttet rejält i höst, redan efter 4 spelade minuter gav hemmalaget ledningen innebar en start med mersmak. Han fick bollen i högerytterposition, vek in och tog avslut och böjde in den i målvaktens vänstra hörn. Efter målet var det fortsatt de grön-vita som var det spelförande laget under den första halvleken och hade bra kontroll på händelserna. Claes utökade ledningen till 2-0 i den 34 minuten när han höll sig framme på en målvaktsretur efter ett hårt skott av Bebbe. Bortalaget tog sig in lite i matchen efter målet, men kom inte närmre. Blott ett avlossat avslut av bortalaget under den första halvleken mot 12 för hemmalaget talar sitt tydliga språk.

Ett lurigt läge inför andra halvlek onekligen trots en till synes rättvis och klar ledning i paus. När Daniel Andersson då tryckte upp 3-0 distinkt via ribban i 52a minuten gjorde att de flesta Vederslöv-anhängarna säkerligen pustade ut och kände att det var klart. Gästerna skulle dock komma att spela upp sig i efter 3-0, vilket kanske samtidigt hängde ihop med att hemmalaget slappnade av lite defensivt. De skulle dessutom visa upp en imponerande effektivitet offensivt.

Efter 66 spelade minuter reducerade Lammhult efter slarv i försvarsspelet från hemmalaget och det blev nerv i matchen igen. En nerv som Erik Fransson inte gillade och tryckte in 4-1 med ett fint skott blott fyra minuter senare. Återigen lugn i hemmaläget, men det skulle inte få vara länge. Tre minuter hade gått på klockan när Tobias Johansson i Lammhult testade lyckan och ville visa Erik att han inte var sämre på att skjuta. Sagt och gjort, tiondelar senare hade han borrat upp bollen i det vänstra krysset. 4-2 på tavlan med dryga kvarten kvar att spela.

Det saknades inte lägen för Vederslöv att återigen punktera matchen totalt, men väl runt offensivt straffområde var det för ineffektivt. 10 skott i andra halvleken ledde till blott till 2 mål. Samtidigt var Lammhult inte nöjda. Med 2 minuter kvar av ordinarie tid nickade de in en hörna och hade därigenom gjort 3 mål på 5- avslut i andra halvlek. På 2 av de resterande avsluten tvingade man Emil Rönn till kvalificerade räddningar. Med sådan effektivitet är det inte konstigt att man slutar i serietopp efter en hel säsong.

För kvällen räckte det dock inte och hemmalaget tog, sett över 90 minuter, en rättvis seger och är därmed kvar i kvalstriden. Delary/Pjätteryd förlorade förvånande mot Stockaryd/Rörvik och ändrade förutsättningarna något i tabelltoppen. LEIF vann sin match och säkrade därmed kvalplats.

När vi på söndag tar emot LEIF är förutsättningarna följande:

Vinner vi säkrar vi andraplatsen vilket innebär kval. Spelar vi oavgjort eller förlorar hänger det på hur det går mellan Delary/Pjätteryd och Vislanda IF.

Ni hör hur spännande det kan bli, så se till att ta er till Enevallen kl. 15.00 på söndag!

Matchinformation

Startelva:

Emil Rönn Gunnarsson
Daniel Håkansson – Martin Hansson – Tobias Söderberg – Alfred Rapp
Anton Rapp – Oskar Månsson
Claes Åkesson – Daniel Andersson – Adam Thellsson
Erik "Bebbe" Svensson

Bänk:
Elias Gustavsson, Erik Fransson, Linus Andersson, Oscar Hagberg, Jacob Roström

Målskyttar:
4 | 1-0| Claes Åkesson (ass. Anton R)
34 | 2-0 | Claes Åkesson (ass. Erik "Bebbe" Svensson)
53 | 3-0 | Daniel Andersson (ass. Anton R)
70 | 4-0 | Erik Fransson (ass. Erik "Bebbe" Svensson)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner