SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Gransholms IF (4)
3 - 2
Vederslöv/Dänn.IF (5)
Gransholms IF (4)3 - 2Vederslöv/Dänn.IF (5)

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 30 mars, 14:00
Plats:Granvallen, konstgräs
Tävling:
Matchnummer: 140990035
Samling:12:30
Tr. match | Gransholms IF - V/D IF - LEIF 3-2 (1-1)
2019-03-31 20:30
I lördags tog vi oss an Gransholms IF på Granvallens konstgräs och det får nog anses ha varit publikrekord för försäsongen. En hel del supportrar hade tagit sig till Granvallen för att se hur de båda lagen står sig inför säsongen. Det blev en målrik historia de fick bevittna.
Seriepremiären närmar sig med stormsteg och det var en bra värdemätare för oss att få möta Gransholms IF i detta skedet på försäsongen. Gransholm börjar matchen bäst och kombinerar flera gånger på vår högerkant och lyckas komma till inlägg som sånär resulterar. När de för en gångs skull anfaller lite mer centralt leder det till att domaren pekar på straffpunkten efter att han tyckt att Linus fällt deras spelare. Linus hävdar prompt att han klart spelade bort bollen först. Detta spelar dock mindre roll då ett smärre mirakel sker, Emil Rönn räddar straffen. Enligt utsagor är det hans första straffräddning sen han räddade en straff slagen av vår numera egna Jake Sarvit för något år sedan. Vi hoppas att han från och med nu är en omutlig straffmålvakt.

Det är något förvånande sett till matchbilden vi som tar ledningen i matchen. Efter att vi hittat rättvänd innermitt så spelades bollen i djupet på en djupledslöpande Wille. Han tar emot och spelar bollen mot mitten där Jacob Roström kommer framstörtande och stöter in bollen till 1-0. Glädjen är inte så långvarig då Gransholm lyckas kvittera genom ett inlägg och en nick ett par minuter senare. Vi lyckas spela till oss någon chans till, men saknar skärpan i de lägena för att omvandla det till mål.

Första kvarten i andra halvlek börjar vi bra. Vi får stopp på Gransholms speluppbyggnad mycket mer effektivt än under den första halvleken och de får svårt att hitta förbi vår anfallslinje, vilket gör att de får svårt att skapa några ordentliga chanser. De lyckas dock vaska fram någon hörna och på en sådan tar vi ledningen. Vi fredar målet effektivt vid hörnan och vinner andrabollen genom Wille. Han sätter i sin tur upp bollen på Claes och fortsätter sedan i djupet och får tillbaka den av Claes. Från högerkanten spelar han sen in bollen till Mattias vid den bortre stolpen som tar emot och lägger in den bakom målvakten. En oerhört effektiv kontring från vår sida.

Dryga kvarten in på andra halvlek tappar vi lite i pressen och Gransholm kan återigen börja kombinera sig fram på kanterna. Två gånger om leder det till att de får nätkänning och kvitterar samt tar ledningen. Vi lyckas inte hitta nog med kraft och skärpa för att fullt ut nyttja de ytor som uppstår bakom Gransholms högt stående backlinje och matchen slutar 3-2 till hemmalaget.

Vi tar nu sikte mot matchen mot Lessebo nästa helg och innan seriepremiären ska vi även hinna med att spela en match i Toyota Cup mot Tolgs IF eller Växjö BoIS.

Matchinformation

Startelva:

Emil Rönn Gunnarsson
Elias Gustavsson – Linus Andersson - Tobias Söderberg – Anton Svensson
Daniel Håkansson
Adam Thellsson – Erik Svensson
William Karlsson – Claes Åkesson – Jacob Roström

Bänk:
Martin Hansson, Anton Rapp, Oskar Månsson, Mattias Larsson

Målskyttar:
13 | 1-0 | Jacob Roström (ass. William Karlsson)
51 | 2-1 | Mattias Larsson (ass. William Karlsson)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner