SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vissefjärda GIF
4 - 6
Vederslöv/Dänn.IF
Vissefjärda GIF4 - 6Vederslöv/Dänn.IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 17 augusti, 18:45
Plats:Widavallen
Tävling:
Matchnummer: 141305089
Samling:17:15
Div. 5 Södra | Vissefjärda GIF - VDIF 4-6 (1-4)
2018-08-21 21:04
Ja, go vänner, ni läste rätt. Hela 10 mål fördelades på de båda lagen i fredagens drabbning som var en tränares mardröm, men en fröjd för en målsugen publik. Vi drog det längsta strået och håller oss kvar i striden om kvalplatserna. Vissefjärda fortsätter att ha det tungt i kampen kring det negativa kvalstrecket.
Domarens pipa fick bekänna färg för dagen. Inte för att det var en osedvanligt hård match, snarare tvärtom, utan för att de båda målvakterna fick hämta kulan i nätet vid hela tio tillfällen. Lagens anfallsspel hade och borde kunnat innebära än fler mål om det inte vore för de båda målvakterna. Försvarsspelet lämnade övrigt att önska för såväl de röd- som de grönklädda, men vi väljer att fokusera på det offensiva idag.

Vissefjärda var laget som tog kommando över matchen, men det skulle visa sig att de för dagen stod emot ett ohyggligt effektivt motstånd. På ett av bortalagets första rejäla anfall gjorde Mattias Larsson 1-0 i den 9e minuten och det skulle bli starten på en målrik 10-minutersperiod. VDIF utökade till 2-0 på hörna genom Niclas Magnusson blott två minuter senare. Ytterligare tre minuter senare gjorde Erik "Bebbe" Svensson 3-0 efter att ha tagit sig fram längs högerkanten och resolut placerat bollen i målvaktens vänstra hörn. Hemmalaget lyckades sedan reducera i den 16 minuten där Rasmus Slättman påpassligt dök upp vid bortre stoplen och kunde trycka in bollen. Daniel Andersson avslutade sedan målskyttet i den första halvleken när han gjorde 4-1 för VDIF i den 21e matchminuten. Vissefjärda fortsatte sedan hota, samtidigt som bortalagets anfallsspel mattades något. Emil Rönn fick stå för ett par viktiga räddningar och såg till att vi gick in med en 3-målsledning i paus.

Direkt i andra halvleken kom så målet som vi verkligen inte ville ha. Trots vad som borde vara en stabil halvtidsledning kändes det långt ifrån klart sett till matchbilden och Vissefjärdas 4-2 direkt i inledningen av andra halvleken spädde på den känslan. De fortsatte sedan försöka komma närmare utan att lyckas komma till de riktigt vassa chanserna. Ett par byten i mitten av halvleken gjorde att vi kunde stabilisera vårt spel ytterligare och inhoppande Erik Fransson kunde i den 65e minuten göra målet som på något sätt satte spiken i kistan när han kopierade sitt mål från förra matchen till 5-2. Claes Åkesson utökade sedan till 6-2 på straff i den 67e minuten och nu kunde man tänka sig att det var klart för dagen på målfronten, men icke. Vissefjärda gjorde en forcering sista minuterna samtidigt som vi kanske slappnade av för mycket. 6-2 blev till 6-4 innan matchen var slut och en målrik tillställning var till ända.

Vi tar med oss en oerhörd effektiv offensivt från matchen, något som verkligen kan behövas när matcherna mot topplagen avlöser varandra framöver. Guldhjälmen för matchens lirare i VDIF gick för kvällen till Emil Rönn som höll motståndarna borta från målprotokollet med ett par oerhört viktiga räddningar när vi hade det tufft defensivt. Även Erik "Bebbe" Svensson förtjänar ett omnämnande för sin rörelse och förmåga att skapa farligheter offensivt, låg bakom många av målen för kvällen vilket lovar gott för fortsättningen.

Vissefjärda stod efter matchen för ett trevligt initiativ och intervjuade tränare från de båda lagen. Vad de hade att säga direkt efter matchen kan ni se här.

Vi noterar även att U-laget vann sin match i helgen med 5-3 när de gästade Lammhults IF på Norrvalla. Fortsatt serieledning där när en match återstår innan omlottning inför avslutningen. Målskyttar: Anton Rapp x 2, Max Gustavsson, Linus Andersson och Mattias Larsson.

Startelva:
Emil Rönn
Daniel Håkansson - Niclas Magnusson - Tobias Söderberg - David Krieg
Oskar Månsson - Claes Åkesson
Florian Maug - Erik Svensson - Mattias Larsson
Daniel Andersson

Bänk:
Viktor Karlsson, Filip Johansson, Erik Fransson, Anton Rapp, Jacob Roström

Målskyttar:
57 | 1-0 | Mattias Larsson (Ass. Daniel Andersson)
69 | 2-0 | Niclas Magnusson (ass. Tobias Söderberg)
75 | 3-0 | Erik Svensson (ass. Flo Maug)
75 | 4-1 | Daniel Andersson (ass. Erik Svensson)
75 | 5-2 | Erik Fransson (ass. Erik Svensson)
75 | 6-2 | Claes Åkesson (Straff)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner