SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Vederslöv/Dänn.IF
2 - 1
Nöbbele BK
Vederslöv/Dänn.IF2 - 1Nöbbele BK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 25 maj, 19:00
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 141305041
Samling:17:30
Div. 5 Södra | VDIF - Nöbbele BK 2-1 (1-0)
2018-05-30 21:19
Så när euforin från matchens slutminuter och krutröken har lagt sig har det blivit dags för ett litet referat från matchen mot Nöbbele BK i fredags. Matchen hade all spänning man kan hoppas på och skulle komma att avgöras i de absoluta slutsekunderna.
Nöbbele BK kom till Dänningevallen obesegrade och ställdes mot ett VDIF som onekligen samlat ihop lite för få poäng i serieupptakten. Spelet har sett bättre ut än poängskörden och hemma på vallen har vi varit starka i år där bara Ingelstad plockat poäng på de tre första hemmamatcherna. Detta skulle vi visa även denna gången.

Vi öppnade starkt med mycket energi och hade greppet om första halvlek. Nöbbele hade sina framstötar när deras ytterbackar fick lyfta längre och de jobbade sig fram till inkast högt upp i planen. Inkast som de alltid flyttade upp folk på och kastade längre för att försöka nå farligheter. Och visst kändes det farligt några gånger, men vi hade rätt bra kontroll kring eget straffområde ändå. Ju längre halvleken led desto mer lyckades vi komma fram till lägen kring deras straffområde och på ett skottförsök i den 44e matchminuten tog bollen på en motståndarhand och domaren pekade på straffpunkten. Claes stegade fram och slog en något tveksam straff som målvakten var på, men inte lyckades styra utanför och vi fick jubla när bollen nådde nätet. Direkt efter ledningsmålet slappnade vi av och på den korta kvarvarande tiden av halvleken lyckades Nöbbele komma till en fin chans på ett skott från straffområdeskanten som Emil fick göra en kanonräddning på.

I andra halvleken var energin som bortblåst. Vi kom inte upp i press, vi lyckades inte bygga något spel och Nöbbele tog över taktpinnen totalt. Detta gjorde att de fortsatte att få inkast högt upp i banan och de började även hota mer spelmässigt. Så i den 65e minuten hittade de igenom vår backlinje med en fin djupledspassning som deras anfallare löpte på. Emil började rusa ut och slängde sig, samtidigt slänger sig deras anfallare för att nå till ett avslut, vilket han lyckas med innan de båda spelarna kolliderar. Domaren pekar på straffpunkten. Deras lagkapten är säker från punkten och det är kvitterat.

Sista kvarten börjar i komma igång lite igen, vi börjar få lite lugn och behåller bollen på deras planhalva och kommer till något läge. Trots det så känns det som att båda lagen ska få nöja sig med en poäng var. Vi försöker halvhjärtat lyfta in någon frispark från mittplan för att skapa farlighet, men utan resultat. I den allra sista minuten får vi ett bättre frisparksläge mitt på offensiv planhalva då Erik Fransson blivit fälld. Claes stegar fram för att lyfta in bollen och gör så mot den första stolpen. Den går över den första vågen av spelare och i stort sett på mållinjen kommer Niclas före målvakten till bollen och lyckas styra in den med huvudet bredvid stolpen. Motståndarna skriker på offside, men domaren är omutlig. Han har blåst mål och tänker inte ändra sig. Jubel och eufori från de grönvita! Direkt på avsparken blåser domaren av matchen och vi står som segrare efter en minst sagt välkommen avslutning av matchen.

Tre viktiga poäng in på kontot efter en match med två halvlekar som bjöd på helt olika prestationer från hemmalaget, men likväl en seger. Den goa känslan tar vi med oss till Liatorp på fredag då vi ställs mot LEIF.

Startelva:
Emil Rönn
Linus Andersson - Niclas Magnusson - Tobias Söderberg - Anton Svensson
Claes Åkesson - Johannes Svensson
Oscar Hagberg - Erik Bebbe Svensson - William Karlsson
Daniel Andersson

Bänk:
Rasmus Lönnborg, Daniel Håkansson, Erik Fransson, Mattias Larsson, Anton Rapp

Målskyttar:

45 | 1-0 | Claes Åkesson (straff)
90 | 2-1 | Niclas Magnusson (ass. Claes Åkesson)

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner