Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
vs
IFK Grimslöv
Vederslöv-Dänningelanda IdrottsföreningvsIFK Grimslöv

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tor 27 juni, 19:00
Plats:Dänningevallen
Samling:17:45, Dänningevallen
Trupp:Alma Fransson
Elin Svensson
Ellen Gustafsson
Emma Gustavsson
Emmy Wicksén
Frida Wilkens
Kajsa Bladh
Linnéa Andersson
Lova Gustavsson
Lovisa Danielsson
Nellie Bertilsson
Saga Söderling
Selma Wolff
Tova Ek
Vendela Sjöberg
Wilma Gustavsson
Spänning för entrépengen!
2019-06-27 22:15
Varm go kväll när serien vände i vårens sista match.
Jämt så det förslår mot Grimslöv igen och oavgjort igen.
Sista matchen innan ledighet och kort om folk och sjukdomar gjorde att det fick pusslas en del i startelva och avbytare. Alva M och Tilde I fick rycka in som debutanter i seniorlaget, med bravur klev de in respektlöst och tutade och körde. Vi drog med den fina vanan från tidigare matcher, att trampa gasen i botten från start. Alma var tidigt på språng men blev avvinkad för offside efter fint anfall. Första hörnan blev farlig men utan utdelning. Nellie skickade upp en utspark som Selma tog ner åt Lova som kunde spela Alma. Hon i sin tur frispelar Tilde till höger och hon visar upp sig för första gången med att sprinta ner och skjuta ett tungt skott. Målvakten lämnar retur som vi är så när att ta hand om. I 15:e minuten kommer sen första jätteläget. Elin nickar från mitten fram till Lova som spelar upp på Tilde på topp. Hon vänder inåt och spelar ut mot Alma till höger. Alma tar sig ner och slår ett fint inlägg som letar sig in till en fristående Vendela, hon drar till men bollen smiter precis utanför. Strax efter slår dagens kapten, Emma, en fin boll för Tilde att löpa på. Hon får skottläge som räddas till hörna. Hörnan blir bra men plockas av Grimslöv som kan kontra. Ellen och Frida fixar dock med fint samspel. Allt detta i de första tjugo minuterna. Vi har sen en tiominutersperiod som vi tappar initiativet och låter motståndarna sticka upp. Det kommer mitt i detta en bra boll i djupet för Tilde men i stället för friläge blir hon obegripligt avvinkad för offside. I 30:e får hon sen en ny chans på en utspark och nu sprintar hon mot mål, blir upphunnen men Selma tar över och skjuter ett tungt skott som målvakten håller. Vår sista chans vaskar vi fram efter ett inkast långt ner på egen planhalva. Elin möter och spelar upp mot Alva som hoppat in på topp. Hon får med sig bollen och spelar Selma som går i djupet och fixar fram en ny hörna. I slutet kommer Grimslöv med ett farligt inlägg men Nellie är där med en viktig knytnäve och boxar undan.

Paus i värmen och välbehövlig vila. Det gäller att gnugga på nu och kriga på i vårens sista halvlek. Böljande börjar spelet i andra och det är mest Grimslöv. I 55:e minuten får de hörna men den kan Nellie plocka ner. Sen går det snabbt. Hon skickar utsparken mot Tilde som väntat vid mittlinjen. Hon trycker sig framåt och krigar till sig bollen och sprintar loss mot friläge. Där är hon sen iskall när hon rullar in sitt första mål i seniorsammanhang. 1-0 och vind i seglen. Inkast på vänsterkanten ger en farlighet när Tilde skarvar fram bollen för Tova att löpa på. Fri från det hållet är hon farlig och skjuter tungt men strax över. I 63:e minuten får vi inkast på andra kanten. Emma slänger långt och bollen rinner igenom de flesta och Tilde får fritt fram. Hon går på skott men återigen en bra räddning och målvakten tar bollen. Dess värre kan hon också snabbt sätta igång och det blir en farlig kontring på oss men anfallarna får inte riktigt till det som tur är. Det kommer tyvärr en kvittering strax efteråt i alla fall. En boll mot vår högersida får vi inte ordning på och deras mest rutinerade spelare löper igenom. Nellie rusar ut och slänger sig men lyckas inte hålla bollen. Den studsar vidare och från minimal vinkel sätter de 1-1. Nu följer återigen en böljande kvart med spel som vi inte är helt nöjda med och Grimslöv får de farligaste chanserna. Riktigt nära är det när vi slarvar i försvarsarbetet och det blir till ett jätteläge när de fria från höger skjuter mot mål. Nästa anfallare springer fram och petar bollen mot det öppna målet men lyckas som tur är inte få in den. Det är senare kalabalik en gång till i straffområdet men Nellie rensar bollen utanför. Spännande värre och mer spänning bjuder vi på när vi sista fem pressar för seger. Selma står för två fina prestationer först med vändning och skott i ribban och ut och sedan på genombrott med skott som målvakten räddar. Sista minuten och jätteläge som Tova fixar genom hög press. Hon trycker ihop mittback och målvakt och krigar till sig bollen och står plötsligt med öppet mål från straffområdeslinjen. Hon skjuter men målet går inte att träffa idag och vi får efter en härlig kämpainsats istället nöja oss med oavgjort. Tufft och tajt och en match väl värd entrépengen avslutar vårsäsongen 2019. Ta nu lite välförtjänt aktiv vila!

Så var det lite solstolar att dela ut också.
Tre stycken ger vi idag debutanten Tilde Iversen, som visar vilken "Coming Girl" hon är. Mål i debuten och många vassa prestationer.
Två solstolar ger vi Elin som spelade många och stabila minuter på mitten idag. Lugnt, tryggt och rejält!
En solstol, och det kan ju räcka att slappa i i sommar, får Selma för en hel match med klokt och vasst spel. Visar med sin fart och teknik är hon ständigt är en fara för motståndarna.

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner