SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
vs
Lessebo
Vederslöv-Dänningelanda IdrottsföreningvsLessebo

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 12 maj, 15:00
Plats:Dänningevallen
Samling:13:45, Dänningevallen
0-3 mot Lessebo/Hovmantorp
2019-05-12 19:12

Ingen lyckad match.

Ingen målskytt.

Ingen nolla kvar i förlustkolumnen efter dagens besök av Lessebo på Dänningevallen.

Vi fick idag besök av Lessebo/Hovmantorp, där de senaste mötena har varit svängiga och målrika, så vi hoppades på att få se fortsatt offensiv lusta men med lite tajtare defensiv. Några tunga frånfälle i form av skador och sjukdomar störde dock uppladdningen lite men när väl matchen blåstes igång märktes inte mycket av detta. Vi satte upp ett bra bolltempo och med rörelse och aggressivitet var det vi som förde spelet på offensiv planhalva hela första kvarten. Vi kom tyvärr inte till några vassare avslut och i artonde minuten åkte vi på en rejäl kontring. Det går snabbt och med en långboll får de ett friläge. Det är nu som matchens gigant visar upp sig för första gången. Nellie rusar ut, gör sig stor och stoppar avslutet. Vårt fina spel får sig en törn av det här och strax efteråt åker vi på 0-1. Ett långt inkast studsar in framör mål, Nellie får så när vantarna på bollen men den tåas in vid första stolpen. Spelet blir nu alldeles för slarvigt och stressat och vi faller in i motståndarnas tjongande. Frida gör en viktig "sista sekunden" brytning för att stoppa ett nytt friläge. Vi får ändå till en halvchans när vi lyckas sätte några passningar i rad. Bollen spelas upp på Kajsa som tar emot och spelar ut bollen till vänster där Saga stormar fram. Hon drar på ett vänsterinlägg som tar sig förbi målet och så när når Alma på bottre. I 25:e blir det på nytt friläge. Bollen rinner igenom efter att vi tappar boll på mitten och nu får Nellie rädda oss igen. Den här gången med en benparad av högsta klass. Efter halvtimmen spelad jobbar vi oss fram till vår första hörna och den blir farlig i andra läget, men återigen är vi inte tillräckligt aggressiva och hamnar en tå för långt i från bollen. Innan paus när vi ser lite trötta ut får så Nellie rädda sitt tredje friläge. Återigen är det efter svajigt tjongande som motståndarna får vända på steken.

 

Tanken är att rycka upp oss efter paus men vi mäktar inte med det riktigt idag. Det blir till att kriga och kämpa men vi har inte det rätta flytet. Efter en egen hörna åker vi på en kontring som Anna lyckas fånga upp i sista momangen. Övriga skyndar till och vi får undan bollen men inte bättre än att det blir ett nytt bolltapp och fritt fram från höger. Nellie hinner ut och täcka och skottet sjunger till i stolpen. Kampen fortsätter och Saga som hela matchen försöker och försöker komma loss får ett hyfsat läge men bollen hamnar fel sida stolpen. Det blir mest ställningskrig och inte mycket till skönspel från något av lagen. Det är sedan mellan 72:a och 77:e minuten som matchen avgörs. Långbollande som vi fångar upp blir till nya långbollar när vi spelar fel. En sådan vändning ger 0-2 på nytt friläge och nu kan inte ens Nellie rädda oss. 0-3 kommer sedan på slarv när vi inte är resoluta nog och bjuder på fritt skottläge. Trots att matchen i sig är avgjord ger vi oss ändå inte. Ellen har bytt försvar till anfall efter en stunds vila och håller sig framme i straffområdet efter Lovas frispark. En bra skott men tyvärr en bra räddning. Ellen får strax efter ett nytt läge nu på något så ovanligt som en motståndarbjudning. Hon drar till och bollen som går över målvakten ser ut att gå i mål men på något underligt sätt träffar den stolpen och studsar retfullt i famnen på samma nyss nämnda målvakten. Vi får också en chans till kontring efter att Nellie plockat ner en hörna och skickat upp bollen till Saga. Hon och Ellen stormar fram men precis innan Ellen ska avsluta avvärjer motståndarnas kapten, för jag vet inte vilken gång i ordningen, och chansen är borta. I sista minuten visar vi återigen på hur vi vill spela. Ett bra anfall på vänsterkanten där Bengan startar med härlig aggressivitet, kliver upp och spelar fram Saga. Hon kan spela in till Lova som går på skott men det täcks tyvärr ut till hörna.

 

Bollen ville inte rulla vår väg idag och så kan det vara. Vi fick kriga på med näbbar och klor och gjorde det så gott vi kunde. Vi bryter ihop och kommer igen,  tränar hårt ett par veckor till nästa drabbning mot Madesjö den 26/5.

 

Nellie som höll siffrorna nere med sitt magnifika målvaktsspel får 3 klor.

Ellen som också höll nere siffrorna och som så när blev målskytt får 2 klor.

Selma som från ny position på innermittfältet visar på lugn och spelförståelse får 1 klo.


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner