Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Grimslöv
vs
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
IFK GrimslövvsVederslöv-Dänningelanda Idrottsförening

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 23 april, 18:45
Plats:Bortamatch
Samling:17:15, Dänningevallen
Seriepremiär
2019-04-23 21:26
Bortblåsta på segern på Furuskans i Grimslöv.
Äntligen dags för seriepremiär efter den långa försäsongsträningen. Borta på ett soligt Furuskans i Grimslöv väntade en tuff drabbning med blåsigt förtecken. Hungriga och aggressiva rivstartade vi matchen. Ett bra kombinationsspel gjorde att vi tidigt vaskade fram skottlägen och tre, fyra hörnor. Det var först efter 10 minuter Grimslöv lyckades ta sig över på vår planhalva och avsluta men Nellie B kunde sträcka ut och rädda. Med sned medvind blev det mycket spel på vänsterkanten där Nellie K huserade förtjänstfullt. En inspark från Nellie B rann igenom mitten och Lova spelade snabbt fram Linnéa i djupet, hon gör ett ryck och med en snygg tåfis skickar hon bollen tätt över krysset. Det blir lite senare i 18:e minuten utdelning från vänster då Ellen spelar upp på Emma G som skickar ut bollen till Nellie K på kanten. Hon bryter in och med högerfoten skruvar hon snyggt in 0-1. Nu får vi blodad tand och tre minuter senare gör vi även 0-2. Vi vinner boll på mitten och Linnéa kan nicka fram Wilma som får öppen gata och rullar in bollen intill högra stolpen. Nu har vi vår bästa period i matchen och vänder ofta spelet bra mellan de båda kantspringande systrarna Karlsson till höger och vänster. Vi kommer ofta till avslut och det ligger ett mål till i luften. Då sticker rutinerade Grimslövare upp ett par gånger. En faller när Emma G trycker till och en tung frispark smiter en bit utanför. Vi bjuder också på ett par hörnor som blir farliga men på den andra kontrar vi oss snyggt och så när blir det utdelning. I den 39:e minuten vänder vi återigen på spelet när bollen via Linnéa hamnar hos Julia som måttar inlägg. Hon trycker till och bollen seglar in i bottre burgaveln till 0-3.

I paus trycker vi på det som varit bra och varnar för motståndarnas långa bollar som kommer att få extra fart i medvinden. Det blir tyvärr inte något mer skönspel under andra halvan. Backlinjen får nu bekänna färg mot alla långbollar. Vi blir ängsliga i vinden och tappar snabbt in två bollar och det står plötsligt 2-3 efter bara sju minuter. Vi släpper lite på initiativet och då hugger de direkt. På liknande sätt dimper långbollar ner och de får rinna igenom spela snett bakåt och Nellie är chanslös i målet. Det blir lite bättre aggressivitet efter andra målet och trots lite nervositet rätar vi ut spelet något. Det är när vi rullar runt som vi skapar lite chanser men avsluten blir lite för enkla för målvakten. Det är ändå nära att Selma/Linnéa och Nellie kan tåa in bollen när det är lite kalabalik i straffområdet. I minut 67 får så Grimslöv en hörna som dimper ner framför fötterna på deras mest rutinerade spelare, hon vänder runt och pangar in 3-3. Det känns tungt att ha tappat vår tremålsledning men vi sliter ändå för att vända till seger. Intentioner finns, Linnéa och Selma är så när igenom liksom Wilma som har ett par halvchanser.

Vi orkar tyvärr inte få dit bollen och motståndartränarna erkänner att de med lite flyt får en poäng i premiären. Vi får ta med hos den härliga starten, tre mål framåt med mersmak och allas hårda slit till nästa drabbning.

Vi delar ut:
3 furor till lagkapten Linnéa som visar på pondus och spelförståelse.
2 furor till unga, hänsynslösa Nelli K som med härlig inställning alltid går på max.
1 fura till Lova som kryper ut i 88:e minuten efter att ha varit på rätt plats i stort sett hela tiden.

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner