Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vederslöv-Dänningelanda Idrottsförening
vs
Alvesta
Vederslöv-Dänningelanda IdrottsföreningvsAlvesta

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 07 oktober, 11:00
Plats:Dänningevallen
Samling:09:45
Seger i sista F16matchen
2018-10-09 21:59
Tjusiga vinnare i reservstället.
F16 avslutar en fantastisk säsong med seger mot Alvesta.
Serieavslutning mot Alvesta på soliga Dänningevallen. Ombytta i snygga reservstället var vi fast beslutna om att kämpa och ha skoj sista 80 minuterna för i år. Spelet börjar lite hafsigt men efter fem minuter rullar vi upp motståndarna. Saga S rycker på kanten och spelar upp till Kajsa. Hon möter upp och vänder ut på Saga V som går på skott till höger i straffområdet. Backarna täcker men inte bättre än att Johanna kan dunka till. Målvakten kan inte hålla bollen och Wilma rusar in från vänster och sätter returen till 1-0. Nu får vi självförtroende och spelar allt bättre och kan föra matchen. Vi får en hörna som är farlig. Lova slår den bra och Wilma offrar sig handlöst, får inte bollen i mål men den hamnar hos Tova som skjuter strax utanför. Ett par bra anfall vaskar vi fram men skotten blir tyvärr för lösa eller smiter utanför.
Andra halvlek blir mer ett ställningskrig då vi tappar kommandot. Deras målvakt är bra med och de oroar oss och Vendela i målet en del. Maja J driver upp ett anfall på vänsterkanten, Wilma överlappar och spelar Nellie K som sprintar loss men återigen hamnar avslutet strax utanför. Sen får vi en frispark som hamnar mitt i försvaret och Alvesta kan ställa om. Deras lagkapten drar till med stora kanonen och lobbar in 1-1. Det kändes inte bra med bara kvarten kvar att spela men direkt på avspark visar vi att vi ska framåt. Lova slår en fin djupledsboll till syrran men hon avslutar tyvärr i burgaveln. När vi nu börjar gasa igen åker vi åter på en farlig spelvändning. Hela backlinjen är överspelad och trots att det inte är snyggt men väldigt taktiskt drar Elin på sig säsongens andra varning med en lite lagom tröjdragning och anfallet stannar av. Sen är Nellie återigen nära att få utdelning efter ett bra skott men som ändå räddas av keepern. Till slut blir det i alla fall Nellie som får avgöra matchen. Bra spel genom hela laget ger Saga S bollen. Hon skarvar direkt snyggt ut till Nellie som skjuter och på egen retur sätter hon dit 2-1. Resten av matchen reder vi lite nervöst ut och kan sedan börja segerdansa. Kanske skulle vi avgjort med ett par mål i varje halvlek men vad gör man inte för den flerhövdade publiken?

En härlig avslutning på vår 10-åriga flicksejour som spelare och tränare. Vi har alla lärt oss mycket och lärt känna många härliga individer. Nu kan vi med varm hand skicka upp er till vidare utveckling som damspelare. Go V/D 02-03!

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner