Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Moheda IF 7-m
3 - 6
Vederslöv-Dänningelanda IF
Moheda IF 7-m3 - 6Vederslöv-Dänningelanda IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 17 juni, 18:30
Plats:Moheda IP
Tävling:
Matchnummer: 144208036
Samling:17:00, Rinkaby Haga
Aktivitetsinfo: Svara senast kl 12 på söndag. Meddela i ditt svar på kallelsen om du behöver plats i bil från Rinkaby eller om du ansluter i Moheda.
Mvh ledarna
Seger i Moheda!
2019-06-17 23:08
Efter en rafflande match tog grabbarna en välförtjänt seger mot Moheda med 6-3! En fin inställning och en riktig laginsats avgjorde till vår fördel denna härliga sommarkväll.

Efter tre matcher mot tuffast möjliga motstånd visste vi på förhand att det skulle bli betydligt jämnare mot gulklädda Moheda. Vi hade som ledord innan matchen bland annat pepp, initiativ och vilja och i ledarstaben var vi förväntansfulla när domaren blåste igång spelet. 
Så ledsamt då att Moheda fick göra 1-0 efter 50 sek när deras spelare lyfte först över backen och sedan över Oscar i målet. Huvaligen vilken mardrömsstart!
Så skönt då att kvitteringen kom redan i 5:e matchminuten. Viktor Y bröt på mitten och spelade fram Axel som säkert avslutade vid stolproten. 
Spelet böljade nu fram och tillbaka och Moheda hade ett par snabba spelare framåt. 2-1 kom efter en kontring med ribbskott och retur - de gulklädda var åter i förarsätet. 
Viggo och Axel samspelade fint och Viggo visade sin fina blick för spelet när han frispelade Axel som satte friläget! 2-2 efter första halvlek.

I den andra halvleken hade V/D en lysande 10-minutersperiod där vi gjorde tre snabba mål som skulle visa sig vara matchavgörande:
3:an ordnade Alfred efter ett mönsteranfall som började med inkast vid mittplan till vänster. Viggo och Axel var inblandade i förarbetet och Alfred satte den säkert vid stolpen. Vi har tränat avslutningar (skott och frilägen) många tisdagar nu och det glädjer ett tränarhjärta att se det man tränat på omsättas i praktiken! 😊
4:an gjorde Axel, igen på ett friläge, efter en grym macka av Adam från högerbacken. 
5:an var ett kämpamål av Viggo efter iskallt förarbete i backlinjen av Viktor S. 
Moheda ryckte upp sig och reducerade sånär men ett farligt anfall stoppades först av Olle (som på ett förtjänstfullt sätt fick vikariera på backen då vi saknade fyra backar) och sedan av Viktor Y som blockade skottet i sista stund. Precis innan paus kom så reduceringen på en hård frispark som smet under muren och in vid första stolpen.

25 min kvar och två upp. Rivstart från motståndaren och vi blev passiva/försiktiga. Det var härligt att se Oscar i mål ikväll och han gjorde i detta skede två fina utrusningar som var mycket viktiga! Vi hade också mycket nytta av Hugos suveräna mittbacksspel matchen igenom och han fick ofta en tå på bollen i farliga motståndarlägen...
10 min in i halvleken var det istället V/D som började skapa framåt, anfall är ju som bekant bästa försvar. Adam gjorde en mäktig 60-metersrusch längs högerkanten och pangade bollen i ribban. Adam var inblandad även i nästa läge när ständigt bollvinnande Viktor Y släppte hem den till Adam som slog en crossboll till Fabian som sånär kom fri från vänster. Linus hade en fin framspelning där Viggo precis var offside och Alfred hade flera fina framstötar längs högerkanten. 
Det blev riktigt farligt bakåt när ett hemåtpass studsade upp i ribban. Närmare än så kom aldrig Moheda utan Axel fick avgöra matchen med sitt fjärde mål för kvällen då han med styrka och fart bröt sig in i straffområdet från vänster. Precis innan målet hade grabbarna ett härligt anfall där Viktor Y, Alfred och Viggo spelade sig igenom till en fristående Axel och det anfallet får på något vis symbolisera matchen - en match där många spelare var delaktiga framåt men också en match där vi kämpade som ett lag mot äntligen jämna motståndare. Nästan alla spelarna har nämnts såhär långt in i referatet men låt mig också nämna Mateus som med sitt V/D-hjärta alltid ger sitt yttersta för laget och Albin som åkte med som målvaktsreserv. Albin fick hoppa in sista tio på en kant och idag var det verkligen 14 sköna gröna lirare som vann tillsammans!

Det sägs att resultatet inte är så viktigt i ungdomsfotboll, det är inte förrän i 13-årsserier som man börjar redovisa tabeller. Men alla vi som sysslat med idrott vet att det också är viktigt med målen, att få tävla och att ibland faktiskt få stå där som vinnare! 🏆
Fy fasen (ursäkta svordomen) vad underbart det här var  - stort grattis P0506! ⚽️💚👍
/Camilla, Peder och Anders

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner