Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Vederslöv-Dänningelanda IF
1 - 5
Emmaboda komb.
Vederslöv-Dänningelanda IF1 - 5Emmaboda komb.

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 09 juni, 12:00
Plats:Dänningevallen
Tävling:
Matchnummer: 144208035
Samling:11:00, Dänningevallen
Aktivitetsinfo: Svara senast 12.00 på lördag, vid uteblivet svar går platsen till någon annan.
Matchreferat V/D-Emmaboda
2019-06-09 22:36
Efter två storförluster mot Älmhult och Växjö BK studsade laget tillbaka och gjorde en tapper insats mot hittills obesegrade topplaget Emmaboda kombinationslag. Det slutade med förlust 1-5 men om vi haft marginalerna med oss kunde det ha blivit betydligt jämnare. 
Efter att ha spanat in tabellen förstod vi att Emmaboda med fem raka vinster skulle betyda tuffast möjliga motstånd. Som vi fått vänja oss den här säsongen är motståndarlagen betydligt större och starkare än oss så back to basics: Jobba som ett lag, hjälps åt i pressen, försök etablera ett lugn i det egna spelet samt utnyttja de lägen som kommer. Inställningsmässigt pratade vi om att kämpa och att snacka positivt och de flesta av målen lyckades vi med idag!

Matchinledningen var mycket bra av oss. Emmaboda kom inte loss alls med sitt spel tack vare att vi låg rätt i presspelet. Det bjöds inga heta chanser från något av lagen första tio så därför kom studsskottet 0-1 i 12:e min som en kalldusch. Fortsatt jämnt spel men tyvärr kom tvåan mycket opsykologiskt med en minut kvar av halvleken. Oskar täckte förtjänstfullt skott två gånger men tyvärr fick deras spelare ett tredje skottläge. Vi behöver öva på att bli mer desperata både i det egna och motståndarens straffområde.

Killarna pratade i pausen om att vi trots allt var med i matchen och att vi skulle försöka komma till fler avslut. Det började bra med tungt skott från Oskar och ett till långskott från Mateus. Emmaboda stack emellan med en hörna där Viggo räddade på mållinjen. Adam och Alfred Sundberg sprang hela matchen kopiöst mycket och de fick varsin halvchans i det här skedet. Tyvärr inga mål och Emmaboda gjorde istället 0-3 på en snygg nickskarv. Även fyran trillade in, ett snöpligt lobbskott från kanten men otagbart för Albin. I detta skede lyckades vi reducera efter ett fint anfall där Janne hade lekstuga på högerbacken och levererade den till Tusse i mitten och han slog en fin djupledsboll till vindsnabbe Adam som inte gjorde något misstag. Härligt!

I pausen pratade vi om att försöka vinna andra halvan av matchen och den slutade faktiskt 1-1 efter att Emmaboda gjort enda målet i tredje. Chanser fanns till fler mål: Cabbe hade två fina lägen efter egna prestationer, Adam fick ett friläge till och Sundberg var nära att göra mål efter en hörna. Viktor Sjödahl visade sin fina passningsfot och assisterade till flera av lägena.
Albin visade hur duktig han ör i målet och gjorde flera klassräddningar i tredje halvleken.
Förlust alltså men många bra saker att ta med oss - en applåd till samtliga grabbar!
Nu laddar vi med två goa träningar i veckan och därefter blir det hårdkörning med fotbollsskola mån-tors samt match mån, ons och sön...
/Ledarna

<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner