Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Lessebo GOIF
6 - 3
Vederslöv-Dänningelanda IF
Lessebo GOIF6 - 3Vederslöv-Dänningelanda IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:tis 07 maj, 18:00
Plats:Lessebo IP
Tävling:
Matchnummer: 144208002
Samling:16:30, Rinkaby Haga (hos Camilla)
Aktivitetsinfo: Meddela via sms i lagtråden om du kan köra eller om ditt barn kommer att ansluta i Lessebo.
Mvh Ledarna
Referat Lessebo GOIF-V/D IF
2019-05-08 07:46
Det blev målmässigt en klar förlust med 6-3 i en välspelad och jämn match i Lessebo. Andra halvan av matchen kom vi igång fint med spelet och vi lär oss för varje match positioner och löpvägar i 9-mannafotboll. 
En råkall och blåsig tisdag i början av maj var det dags för oss att möta Lessebo på bortaplan. Vi hoppades på att det skulle bli jämnare motstånd än i seriepremiären mot Sandsbro och så blev också fallet. 

Lessebo startade bäst i medvinden och V/D fick tillbringa första kvarten mest på egen planhalva. Hemmalaget fick utdelning efter ett långt inkast där vi gick bort oss lite i markeringen och deras spelare ohotad fick stå och prickskjuta in ledningsmålet. Vi lyckades jämna ut spelet lite grann och testade ett par längre bollar. Adam löpte sig till ett friläge och passade osjälviskt så målvakten tyvärr hann emellan. Strax efter det följde en dubbelhörna till V/D och på den andra fick vi utdelning. Viktor S upptäckte förtjänstfullt att Casper smugit sig upp snett bakåt och Cabbe kunde avancera fram mot mål och panga in kvitteringen helt otagbart!
Sedan följde en olycklig del av matchen när Lessebo gjorde tre snabba mål och vi fick gå till pausvila med ett tungt underläge. Två av målen kom på hörnor och vi hade inget motvapen mot Lessebos två längsta spelare som enkelt kunde nicka in bollen. Vi pratade i pausen om att markera efter storlek på fasta situationer, att ligga tätare på motståndaren över hela banan samt att vara lite lugnare med bollen. 

Vi lyckades med de sakerna och andra halvlek (eller heter det period när det är tre, nä halvlek får det bli för vi spelar ju inte hockey :-) var mycket bättre. 2-4 kom efter ett fint anfall där Viktor Y passade till (andraassist om vi snackar hockey) Olle som passade vidare till Emil strax utanför straffområdet. Emil fick i lånade Strömbergsskor på ett mäktigt skott rätt upp i nättaket och vi på kanten blev varma i våra ledarhjärtan - det var ett riktigt "Hallelujah moment". Grattis Emil!
Flera halvchanser följde och nu var det vi som tryckte på lite grann i motvinden. Viggo var nära och Viktor Y fick så när in en målvaktsretur på Cabbes skott. Lite snöpligt lyckades Lessebo få in ett mål och aningen oförtjänt låg vi åter under med tre mål inför tredje halvlek. 

Motvind igen men vi lyckades trots det hålla uppe spelet bra och Elias lobbade in reduceringen till 3-5 efter fint anfall där Viggo och Olle var inblandade. Nu var V/D på jakt efter mer och Adam hade en framstöt på högerkanten där vi mycket väl kunde fått en straff då deras spelare blockade med handen och även på den efterföljande hörnan blev det farligt när Janne sånär fått en tå på bollen i en tilltrasslad situation. Olle snappade upp en boll från målvakten och sköt men målis tog revansch genom en fin räddning. Lessebo saknade inte heller lägen och Oscar fick flera gånger göra fina räddningar men tyvärr lyckades de pricka in det avgörande målet med knappt 10 min kvar. 

Sammantaget en rolig match där vi blev straffade för att första halvlek var mindre bra även om det ska sägas att Lessebo hade maximal utdelning där. Vi tar med oss några positiva saker, nämligen att det var starkt att inte bryta ihop efter 1-4, att vi lyckades med mycket tightare försvarsspel samt att producera tre mål plus ett stort antal chanser framåt. 

Till sist en eloge till de killar som trotsade kylan (idag Axel, Albin och Hugo) och hängde med som oombytta för att stötta laget! Det är sånt som bygger lagkänsla och vi ledare känner att den första månaden med stor trupp har varit superbra - ny bygger vi vidare på detta!


<< Tillbaka

 
 
Våra samarbetspartner